Artikel uit Klundert Magazine april 2021: Plannen voor appartementen in de Oosterstraat

29-03-2021

Er zijn nieuwe plannen voor het pand in de Oosterstraat, waar nu nog de fietsenzaak van Groenendijk Tweewielers is gevestigd. Het pand is inmiddels verkocht aan projectontwikkelaar Gerard Baan van Baan Vastgoed uit Rotterdam. De bedoeling is dat het pand een grondige verbouwing gaat krijgen en opgedeeld wordt in studio’s en appartementen. Er is veel vraag naar dergelijke woningen dus dit kan een positieve ontwikkeling voor Klundert zijn.

Twintig jaar geleden kochten Cees Rijndorp en Leo Moerland samen het pand Oosterstraat 1 van Burgers. Zo’n jaar of tien hebben ze daar hun bedrijf Crea10 gehad. Daarna hebben Cees en Leo het pand verhuurd en het heeft ondertussen verschillende bestemmingen gehad. Zo heeft er onder meer een sportschool in gezeten, een dansschool en op dit moment nog de fietsenzaak van Nico Groenendijk.

Verhuizing fietsenzaak naar de Westerstraat

Nico verhuisde met zijn fietsenzaak eind 2018 naar het pand in de Oosterstraat. Voor hem een prachtige kans om zijn zaak voort te kunnen zetten. Daarvoor zat hij met zijn fietsenzaak in de garage bij zijn woning, maar daar moest hij weg omdat het niet voldeed aan het bestemmingsplan. In de Oosterstraat begon Nico een echte winkel met werkplaats en het groeide uit tot een mooie florerende zaak, die daardoor ook letterlijk uit het pand groeide. Nu heeft Nico een be- drijfspand met bovenwoning gekocht in de Westerstraat, de verbouwing tot fietsenzaak is bijna klaar en medio april zal Groenendijk Tweewielers verhuizen naar de Westerstraat 39, het pand waar voorheen Tolenaars Woninginrichting was gevestigd. Voor Nico en zijn bedrijf een geweldige vooruitgang, maar zeker ook voor Klundert een mooie ontwikkeling.

“Er was meteen een klik. Gerard is geen makelaar, maar koopt panden voor verdere ontwikkeling.”

Verkoopplannen

Cees Rijndorp en Leo Moerland besloten om hun pand in de Oosterstraat te verkopen. Er dienden zich meerdere gegadigden aan, maar ze hebben gekozen om het pand te verkopen aan projectontwikkelaar Gerard Baan omdat zijn plannen hen toch het meeste aanspraken.

“Er was meteen een klik. Gerard is geen makelaar, maar koopt panden voor verdere ontwikkeling. Hij werkt op een heel prettige en ontspannen wijze en komt heel sympathiek over. Voor dit pand presenteerde hij zulke leuke plannen om dit pand te verbouwen tot mooie studio’s en een appartement. Hij neemt alles gewoon over met alle rechten en plichten en dat neemt een hele zorg weg. Dat alles vonden Cees en ik wel een groot gemak”, aldus Leo Moerland.

Studio’s en een appartement

Het voorlopige koopcontract is inmiddels getekend en Gerard Baan heeft al een en ander in gang gezet als voorbereiding op zijn plannen.

“Ik heb als eerste een rondje gemaakt om kennis te maken met de aangrenzende buren van dit pand om uit te leggen wat de plannen zijn. En ik heb kennisgemaakt met de plaatselijke makelaar Pieter van Wensen. Dit is allemaal heel positief ontvangen. Natuurlijk gaan we ook contact opnemen met de gemeente om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Ons plan is om de hele benedenverdieping op te delen in studio’s en een appartement. De bovenverdieping is al verhuurd als appartement en dat blijft zo”, vertelt Gerard Baan. De plannen zijn in concept uitgewerkt in mooie digitale driedimensionale tekeningen om een beeld te geven hoe het er uit zou kunnen gaan zien. “Nu is het natuurlijk in eerste instantie aan de gemeente en we hopen dat onze plannen ook daar enthousiast worden ontvangen. Het biedt mooie kansen voor Klundert, er is absoluut vraag naar dergelijke woningen.” Het hele traject wordt nu opgestart. “We denken ongeveer een half jaar nodig te hebben om alles in gang te kunnen zetten en als het allemaal een beetje meezit en alle vergunningen rond zijn, hopen we in december te kunnen starten met de verbouwing”, aldus Gerard Baan.

Bron: Klunder Magazine editie 19

Share this article:

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more.

Close